Haar privé-leven is uit te drukken met het woord ‘turbulent’. Er is altijd iets gebeurd of er staat iets te gebeuren. Gedreven door enthousiasme weet ze soms moeilijk haar grenzen te respecteren.

Rina vier jaar oud

Haar motto is: Altijd schijnt de zon en lastige problemen zijn onvermijdelijke levenslessen en zijn eigenlijk niets anders dan uitdagingen.

 

 

Over de auteur
Rina Mannak is het jongste kind uit een schippersgezin

Geboren in de jaren zestig. Opgevoed met de mentaliteit die toen heerste. ‘Niet zeuren, maar handen uit de mouwen en ‘het is zoals het is’. Ze is op een internaat geweest en heeft zelfstudie op het schip gevolgd en op die manier de mavo/havo doorlopen.

Daarna is ze ‘aan de wal’ gegaan en is opticien geworden. In dit vak is ze dertig jaar werkzaam geweest, ondermeer als contactlensspecialist, lid van de optiek- en optometrie examencommissie en in het management van een optiekketen. Haar grote kracht was haar oprechte belangstelling voor haar klanten en het feit dat ze alles perfect voor hen wilde regelen.

In 2003 begon ze naast haar werk aan een beroepsopleiding voetreflex-therapie en aan een beroepsopleiding shiatsu-therapie. In 2006 startte ze een praktijk hierin.

In 2008 stopte ze met haar werk als opticien/contactlensspecialist en wijdde zich fulltime aan haar praktijk.